Καθώς o Χειμώνας βαραίνει και οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν, ο αέρας γίνεται στεγνότερος και το σώμα μας λαμβάνει λιγότερη υγρασία από ό, τι κατά τη διάρκεια των θερμότερώνNew Security DPh κέντρο λήψης σημάτων μηνών.   Ένας σημαντικός λόγος για αυτό το χαμηλότερο επίπεδο υγρασίας στο σώμα μας είναι ότι έχουμε την τάση να σταματήσουμε να πίνουμε τόσο νερό τους χειμερινούς μήνες. Κατά τη διάρκεια των Καλοκαιρινών μηνών, είναι εύκολο να συμβαδίσουμε με την σωστή πρόσληψη νερού. Η δίψα του σώματός μας είναι μια παρενέργεια της θερμότητας και πολύ λίγοι από εμάς μπορούν να συνεχίσουν αρκετές ώρες, χωρίς να διψούν.

 

Δεν έχει αρκετή ζέστη 

Ενώ μπορεί να μην έχουμε τον ήλιο να μας κρατήσει διψασμένους και να ποθούμε το νερό, η ζεστασιά από θερμαντικά σώματα, τζάκια και καλοριφέρ βγάζουν αρκετή θερμότητα. Καθώς η εξωτερική θερμοκρασία πέφτει σταδιακά, βρισκόμαστε συνέχεια κοντά σε έναν θερμαντήρα ή κλιματιστικό, ή καλυμμένοι με στρώματα ρούχων. Το τεχνητό ζεστό περιβάλλον που δημιουργούμε μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στο σώμα και το δέρμα μας. Τα σώματά μας αποτελούνται κυρίως από νερό – περίπου το 70% συνολικά – και ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου, απαιτεί καλή ενυδάτωση. Και ενώ η δίψα είναι ένας καλός δείκτης της αφυδάτωσης, είναι δυστυχώς μια καθυστερημένη ένδειξη. Κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν σκασμένα χείλη, ξηρό βήχα, ρινορραγίες, ήπιους πονοκεφάλους και ακμή. 

Κρατήστε το Χειμερινό Βάρος μακριά

Όταν είμαστε ενυδατωμένοι, οι ορέξεις μας ελέγχονται πολύ περισσότερο. Ωστόσο, όταν δεν πίνουμε αρκετά υγρά, δεν έχουμε την ενέργεια που απαιτείται για να διασπάσουμε το λίπος. Έτσι, συχνά περνάμε τη διψά για πείνα, οδηγώντας μας να τρώμε περισσότερο από ό, τι χρειάζεται. Το νερό είναι απαραίτητο για τις περισσότερες από τις σωματικές μας λειτουργίες, όπως η ρύθμιση των θερμοκρασιών του σώματος, η έκπλυση των τοξινών και η διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού. Το νερό βοηθά το σώμα να διατηρεί σταθερή θερμοκρασία μέσω της εφίδρωσης, η οποία διαχέει την υπερβολική θερμότητα και δροσίζει το σώμα μας. Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού είναι η καλύτερη θεραπεία για την κατακράτηση υγρών. Όταν το σώμα παίρνει λιγότερο νερό, αντιλαμβάνεται αυτό ως απειλή για την επιβίωση και αρχίζει να κρατάει σε κάθε σταγόνα. Το νερό αποθηκεύεται σε εξω κυτταρικούς χώρους (έξω από το κελί). Αυτό εμφανίζεται ως πρησμένα πόδια, πόδια και χέρια.

 Πόσο νερό θα έπρεπε να πίνω κατά τη διάρκεια του Χειμώνα; 

Η ποσότητα νερού που καταναλώνετε ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Ορισμένοι παράγοντες όπως το επίπεδο δραστηριότητας, το βάρος, το φύλο και η ηλικία θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν αποφασίζεται η ημερήσια πρόσληψη νερού. Ακολουθήστε τις παρακάτω γενικές οδηγίες, για να αποφύγετε την αφυδάτωση κατά τους Χειμερινούς μήνες:

• Αν είστε κυρίως καθισμένοι, πίνετε 8-10 ποτήρια την ημέρα

• Αν ασκηθείτε, πίνετε μεταξύ 10-14 ποτήρια ανά ημέρα

• Εάν θηλάζετε, πίνετε 7-10 ποτήρια την ημέρα

 Πώς μπορείτε να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνετε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια του Χειμώνα; 

Καθώς η θερμοκρασία συνεχίζει να μειώνεται, βρίσκουμε ότι προτιμούμε ένα ζεστό ρόφημα για να ζεσταθούμε. Στον κρύο χειμώνα, ένα ποτήρι παγωμένο νερό φαίνεται λιγότερο ελκυστικό. Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι για να έχετε νερό στο σύστημά σας:

Τρόφιμα με βάση το νερό – Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν φυσική πηγή νερού και μπορούν επίσης να αποτελέσουν ανεκτίμητη πηγή βιταμινών και μετάλλων. Τα καρπούζια, τα μήλα, τα σταφύλια και τα μούρα είναι μερικά μόνο φρούτα που θα διατηρήσουν την πρόσληψη νερού σας.

Αντιστοίχιση της κατανάλωσης αλκοόλ με νερό – Οι Χειμερινοί μήνες είναι σχεδόν πάντα γεμάτοι από εορταστικά πάρτι και εκδηλώσεις που ενθαρρύνουν το ποτό. Για κάθε κοκτέιλ ή ποτήρι κρασί που καταναλώνετε, σκεφτείτε να πιείτε ένα ποτήρι νερό μαζί με αυτό.

Φάτε τη σούπα σας – Η σούπα είναι μια μεγάλη πηγή νερού. Οι ζωμοί θα ζεσταίνουν το σώμα σας και θα σας χορτάσουν, παρέχοντάς σας το νερό που χρειάζεστε για να περάσετε τη μέρα.

Πάρτε έναν υγραντήρα – Οι υγραντήρες απελευθερώνουν νερό στον αέρα, βοηθώντας να διατηρήσουμε το σώμα μας ενυδατωμένο. 

Γιατί είναι σημαντικό να πίνετε νερό το χειμώνα; 

Καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος, τείνουμε να ψάχνουμε για οτιδήποτε μπορεί να μας ζεσταίνει, τόσο μέσα όσο και έξω. Ας το παραδεχτούμε, ο κατάλογος των «επίσημων ζεστών του Χειμώνα» δεν περιλαμβάνει ένα δροσιστικό ποτήρι νερό!  Συνήθως, κατά τη διάρκεια του Χειμώνα τείνουμε να έχουμε πρόσβαση σε διάφορα τρόφιμα που είναι συχνά υψηλά σε θερμίδες. Για μεγαλύτερη ισορροπία των τροφών στο μενού μας, μπορούμε να καταφεύγουμε σε ζεστά ροφήματα όπως ο καφές και το τσάι, για να πίνουμε.

Το νερό αποτελεί τα δύο τρίτα του σώματός μας και χρησιμοποιούμε αυτόν τον οργανικό πόρο κατά τις καθημερινές μας δραστηριότητες – φαγητό, αναπνοή, περπάτημα και πολλά άλλα. Μαζί με τη σωματική δραστηριότητα που συνεχίζουμε να εκτελούμε το Χειμώνα, ακόμα κι αν είναι σε μικρότερη κλίμακα από ό, τι το Καλοκαίρι, είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίσουμε επαρκή παροχή νερού όπως θα κάναμε κατά τις θερμότερες μέρες.

… μην αφήνετε το κρύο να σας ξεγελάσει και μην εξαλείψετε το πόσιμο νερό. Το νερό είναι ένα βασικό στοιχείο που υποστηρίζει τη φυσική μας λειτουργία και ενισχύει την αίσθηση φρεσκάδας και ζωτικότητας μας καθ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

Πόσο νερό πρέπει να πίνω κατά τη διάρκεια του χειμώνα;
Translate