Η επιστροφή στο σχολείο σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για μαθητές αλλά και γονείς. Η στιγμή για την προετοιμασία της τσάντας, το «ντύσιμο» των βιβλίων, το καθημερινό γέμισμα των φαγητοδοχείων και το μάθημα, πέντε φορές την εβδομάδα, είναι και πάλι εδώ. Μετά και την περασμένη σχολική χρονιά, που σε μεγάλο βαθμό διεξήχθη σε συνθήκες τηλε- εκπαίδευσης, φέτος, η πρώτη μέρα στο σχολείο, αξίζει να εορταστεί πανηγυρικά. Τα παιδιά θα βρεθούν ξανά στον χώρο που θα έπρεπε να είναι, έτοιμα να διαπρέψουν, να μάθουν και να κοινωνικοποιηθούν. Κι αν ψυχολογικά, είμαστε όλοι έτοιμοι για το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, αυτές οι μέρες ενδείκνυνται και για να αποκτήσουμε ό,τι μπορεί να χρειαστούν οι αγαπημένοι μας μαθητές, τη νέα σχολική χρονιά.

 

…η προοπτική των αγκαλιασμάτων και τα καλωσορισμάτων των μικρών μας μαθητών, στο προαύλιο του σχολείου, μάς γεμίζουν χαρά και ανυπομονησία! Παρέα με φίλες, φίλους, συμμαθητές και συμμαθήτριες μία συναρπαστική χρονιά ξεκινάει

 Η μετάβαση μπορεί να φαντάζει δύσκολη, αλλά υπάρχουν κάποιοι έξυπνοι τρόποι για να την κάνετε ευκολότερη.

 Styling της πρώτης μέρας. Αφήστε το παιδί σας να επιλέξει ειδικά τα ρούχα της πρώτης ημέρας . Μπορεί ένα χαρακτηριστικό ρούχο από ένα μέρος που επισκεφθήκατε ή κάποιο αγαπημένο του ρούχο, να διευκολύνει πολύ τα πράγματα. Για να μην έχετε πρόβλημα με τι ακριβώς επιτρέπεται να φορέσει στο σχολείο, μπορείτε να αρχίζετε σταδιακά τις αλλαγές στη γκαρνταρόμπα τους. Αποσύρεται στις ντουλάπες κάποια δύσκολα κομμάτια και ξαναεμφανίστε αθλητικά και φόρμες.

Καταστρώστε ένα πλάνο για τη χρονιά – Μαζί. Συζητήστε στόχους για το επόμενο έτος, τι καταφέρανε το προηγούμενο έτος και βρείτε μαζί δεξιότητες που θα ήθελε να βελτιώσει.

Διατηρήστε το πάθος του παιχνιδιού. Αν το καλοκαίρι το παιδί ανέπτυξε νέες δεξιότητες σε κάποια δραστηριότητα, προσπαθήστε να τη συνεχίσετε και τον υπόλοιπο χρόνο. Βρείτε συλλόγους ή ομάδες που να μπορούν να συνεχίσουν τα καλοκαιρινά σπορ.

Κάντε μια οικογενειακή εκδρομή. Μην εγκαταλείψετε απότομα το καλοκαιράκι. Λίγο διάστημα αφότου επιστρέψετε στο σχολείο, οργανώστε μια σύντομη απόδραση σε κάποιον κοντινό προορισμό. Ακόμα μπορείτε να οργανώσετε και μια “απόδραση” μέσα στη πόλη! Πηγαίνετε για πικ νικ σε κάποιο πάρκο της περιοχής σας ή λίγο πιο μακριά ή μείνετε στη παραλία για μια ολόκληρη μέρα.

Ανανεώστε τον χώρο μελέτης. Κάντε μικροαλλαγές στον χώρο που διαβάζει το παιδί, με νέα αντικείμενα, αλλαγή στη χωροταξία ή βάλτε ένα νέο φωτιστικό. Ο χώρος θα γίνει πιο ελκυστικός για το παιδί. Μετατρέψτε τη τακτοποίηση σε παιχνίδι με τη δική του συμμετοχή.

Αν το παιδί θα πάει σε καινούργιο σχολείο, μπορείτε να κάντε μια – δυο επισκέψεις πριν το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού. Το παιδί θα πάρει μια πρώτη ιδέα από τους βασικούς χώρους του νέου του σχολείου και το άγχος του σίγουρα θα μειωθεί.

…καλή σχολική Χρονιά 

Επιστροφή στα θρανία …
Translate