Χυμοί smoothies, λαχανικά και φρούτα… κόντρα στις ιώσεις

Σύμφωνα με την γνωστή παροιμία, ένα μήλο την ημέρα εξασφαλίζει μια καλύτερη υγεία. Αν την παραφράσουμε λίγο, βάζοντας στη θέση του μήλου μια ποικιλία από φρούτα, και λαχανικά σε αφθονία – φρέσκοι χυμοί, και ροφήματα βοτάνων,   τότε και η επιστημονική κοινότητα θα συμφωνήσει απόλυτα ότι τα οφέλη είναι πολλά και σημαντικά!

Με τις ιώσεις και τα κρυολογήματα να μη μας αφήνουν σε ησυχία, ψάχνουμε τρόπους να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να προφυλαχθούμε από αυτές.

Μια ισορροπημένη διατροφή είναι σίγουρα το Α και το Ω για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων κάποιας ίωσης ή γρίπης. Εξάλλου ποιος αμφισβητεί το ότι τα καλύτερα «φάρμακα» υπάρχουν ελεύθερα στη φύση με τη μορφή κυρίως φρούτων και λαχανικών.

Οι περισσότερες μελέτες μέχρι σήμερα δείχνουν ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν τονώνουν την ανοσολογική αντίδραση σε υγιή.

Ο καλύτερος τρόπος για να τα εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή είναι σε μορφή χυμού ή πολτοποιημένα, φτιάχνοντας ωραιότατα smoothies. Δεν έχετε παρά να αναμείξετε φρέσκα φρούτα μεταξύ τους ή φρούτα με πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, μαϊντανό, σέλινο, σαλάτα).

 

 

πηγή : https://www.georgemoulinos.gr/

«Ένα φρούτο την ημέρα…»
Translate