Ήρθε η άνοιξη, η ομορφότερη εποχή του χρόνου για να απολαύσουμε τη φύση, τα δέντρα και τα λουλούδια που ανθίζουν στον κήπο και το μπαλκόνι μας. Το κρύο και η παγωνιά υποχωρούν, η θερμοκρασία ανεβαίνει κι ετοιμαζόμαστε να απολαύσουμε ένα κήπο γεμάτο ζωντάνια και χρώμα.

Λουλούδια, χρώματα, μυρωδιές κατακλύζουν ήδη τις βεράντες και τους κήπους μας!

Η άνοιξη έχει φτάσει και τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να περιποιηθείς τον κήπο σου και να ανανεώσεις το μπαλκόνι με λουλούδια και φυτά πιο ανοιξιάτικα από ποτέ! Η κηπουρική θα σε κάνει να αποβάλεις το άγχος και να απολαύσεις στιγμές ηρεμίας και ησυχίας, ενώ παράλληλα με τη σωστή περιποίηση τα φυτά σου θα αναγεννηθούν και θα δώσουν το μέγιστο της ανάπτυξής τους. Πάμε να δούμε όμως τι πρέπει να κάνεις για να απολαμβάνεις καθημερινά έναν μικρό παράδεισο.

Κλάδεμα & κούρεμα γκαζόν
Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνεις τα απαραίτητα κλαδέματα στα φυτά σου αλλά και να κουρέψεις το γκαζόν στον κήπο σου. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να κλαδέψεις τις τριανταφυλλιές, ενώ είναι η κατάλληλη στιγμή να κλαδέψεις τα κωνοφόρα, αλλά και τα καρποφόρα δέντρα. Επίσης, καλό είναι να ψαλιδίσεις τους θάμνους, για να διατηρήσουν το σχήμα τους.

Λίπανση
Καθώς ο καιρός ζεσταίνει, μπορείς να ξεκινήσεις να λιπαίνεις τα φυτά. Στον κήπο, στα δέντρα και τους θάμνους χρησιμοποίησε υδροδιαλυτό λίπασμα σε στερεή μορφή. Μετά τη λίπανση, θυμήσου να κάνεις ένα καλό πότισμα, ώστε να είσαι βέβαιος ότι το λίπασμα διαλύθηκε και απορροφήθηκε από το χώμα. Για τις γλάστρες, προτίμησε λιπάσματα σε υγρή μορφή που απορροφώνται καλύτερα.

Σκάλισμα
Οι βροχές του χειμώνα μπορεί να έχουν χαλάσει την επιφάνεια του εδάφους στον κήπο σου, γι’ αυτό τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να σκαλίσεις το χώμα. Με ένα προσεγμένο, θα μπορεί το φυτό να αερίζεται και να ποτίζεται πιο σωστά και οι ρίζες του να αναπτύσσονται καλύτερα.

Καθαρισμός
Τα φύλλα από τα δέντρα και τους θάμνους έχουν πέσει, οπότε θα πρέπει να καθαρίσεις τον κήπο, τις γλάστρες και τα φυτά σου από τα ξερά φύλλα ή τα σπασμένα κλαδιά. Επιπλέον, μπορείς να καθαρίσεις τον κήπο, τα παρτέρια και τις γλάστρες από τα άγρια χόρτα και τα ζιζάνια.

Τώρα πλέον ο κήπος σου είναι έτοιμος να υποδεχτεί τα νέα εποχιακά φυτά σου, όπως γεράνια, πετούνιες, πανσέδες, μπιγκόνιες κ.α., που θα δώσουν χρώμα και μοναδικές μυρωδιές!

Άνοιξη σημαίνει χρώμα
Translate