Η διάρρηξη ενός οικείου χώρου, πχ μιας κατοικίας, έχει μεγάλες επιπτώσεις. Για την ελληνική οικογένεια η κατοικία έχει αποκτήσει μια διάσταση που ακαθόριστα είναι ισοδύναμη με ένα μέλος της οικογένειας. Μετά τη διάρρηξη, εκτός από την υλική ζημιά, την απώλεια δηλαδή τιμαλφών, χρηματικών ποσών και αγαπημένων αντικειμένων η τραυματική εμπειρία είναι ισοδύναμη με εκείνη του βιασμού μιας γυναίκας. Εκλαμβάνεται λοιπόν μεταφορικά σαν βιασμός που τον έχει υποστεί κάποιο μέλος της οικογένειας.

Ο πανικός είναι μεγάλος και η έλλειψη ψυχραιμίας εμφανής. Τρομοκρατημένοι γεμίζουν το σπίτι με σιδερένια κάγκελα και βαριές, μη λειτουργικές κλειδαριές που με τη σειρά τους δημιουργούν ένα επιπρόσθετο ψυχολογικό φόρτο, του φυλακισμένου στο ίδιο του το σπίτι. Σε πολλές περιπτώσεις εφοδιάζονται, παρά τη ρητή νομοθεσία, με όπλα που όμως δεν έχουν την απαραίτητη εκπαίδευση να χρησιμοποιήσουν ή να αποθηκεύσουν, πράγμα που τα καθιστά πολύ επικίνδυνα—ιδιαιτέρως για τα παιδιά. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να φθάνει κανείς στην απαράδεκτη κατάσταση της αυτοδικίας.

Η σύλληψη των κακοποιών είναι δουλειά των αστυνομικών αρχών που και αυτοί ακόμα χρησιμοποιεί τα όπλα με φειδώ. Πόσοι από εσάς ξέρετε ότι κινδυνεύετε να καταδικαστείτε αν πυροβολήσετε διαρρήκτη μέσα στο σπίτι σας;

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram