Αναλογικό ή Ψηφιακό Σύστημα CCTV

Στον τομέα της ασφάλειας και της επιτήρησης, τα συστήματα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (Αναλογικό ή Ψηφιακό Σύστημα CCTV) ,  έχουν καταστεί απαραίτητα εργαλεία για τη διαφύλαξη των περιουσιών και τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας. Τα συστήματα CCTV διατίθενται σε δύο κύριες κατηγορίες: αναλογικά και ψηφιακά.

Και τα δύο εξυπηρετούν τον ίδιο θεμελιώδη σκοπό: την καταγραφή βίντεο, ωστόσο διαφέρουν σημαντικά όσον αφορά την τεχνολογία, τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες. Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε 5 βασικά χαρακτηριστικά για το Αναλογικό και Ψηφιακό Σύστημα CCTV και θα αναφέρουμε τις ομοιότητες/διαφορές τους, βοηθώντας σας να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις κατά την επιλογή του κατάλληλου συστήματος για τις ανάγκες σας.

Αναλογικά συστήματα CCTV

 Τα αναλογικά συστήματα CCTV είναι συμβατικά συστήματα παρακολούθησης που χρησιμοποιούν αναλογική τεχνολογία για τη λήψη, τη μετάδοση και την εγγραφή βίντεο.

Αυτά τα συστήματα προσφέρουν συνήθως χαμηλότερη ποιότητα βίντεο, απαιτούν ξεχωριστά καλώδια για τη μετάδοση βίντεο και την τροφοδοσία, και έχουν περιορισμένη επεκτασιμότητα και δυνατότητες απομακρυσμένης πρόσβασης σε σύγκριση με τα σύγχρονα ψηφιακά συστήματα CCTV.

Οι αναλογικές κάμερες CCTV εκτιμώνται για την απλότητα και την αποδοτικότητά τους, αλλά ενδέχεται να παρέχουν βίντεο χαμηλότερης ανάλυσης και λιγότερες προηγμένες λειτουργίες σε αντίθεση με τα αντίστοιχα ψηφιακά συστήματα.

Ακολουθούν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά των αναλογικών συστημάτων CCTV:

Ποια τα πλεονεκτήματα και μειωνεκτήματα ενός αναλογικού ενσύρματου συστήματος cctv - Kolossos Security Μελέτη και εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας

 

Ακολουθούν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά των αναλογικών συστημάτων CCTV:

1. Ποιότητα Βίντεο

Οι αναλογικές κάμερες CCTV προσφέρουν συνήθως χαμηλότερη ανάλυση σε σύγκριση με τις αντίστοιχες ψηφιακές. Ως αποτέλεσμα τα βίντεο είναι λιγότερο λεπτομερή, καθιστώντας δυσκολότερη την αναγνώριση ατόμων ή αντικειμένων στα καρέ.

 

2. Καλωδίωση:

Τα αναλογικά συστήματα απαιτούν ξεχωριστά καλώδια για τη μετάδοση βίντεο και την παροχή ρεύματος, οδηγώντας σε μια πιο περίπλοκη και δυσκίνητη διαδικασία εγκατάστασης, ειδικά όταν μιλάμε για μεγαλύτερες εγκαταστάσεις.

 

3. Επεκτασιμότητα:

Η επέκταση ενός αναλογικού συστήματος CCTV μπορεί να αποτελέσει πρόκληση, καθώς συχνά περιλαμβάνει την προσθήκη περισσότερων καλωδίων και εξαρτημάτων υλικού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κόστος και απαιτήσεις συντήρησης.

 

4. Αποθήκευση:

Τα αναλογικά συστήματα χρησιμοποιούν γενικά ψηφιακές συσκευές εγγραφής βίντεο (DVR) για την καταγραφή του υλικού. Τα DVR αποθηκεύουν βίντεο σε αναλογική μορφή, γεγονός που μπορεί να περιορίσει τη χωρητικότητα αποθήκευσης και τις επιλογές ανάκτησης σε σύγκριση με τα ψηφιακά συστήματα.

 

5. Απομακρυσμένη πρόσβαση:

Η απομακρυσμένη πρόσβαση σε αναλογικά συστήματα CCTV είναι δυνατή αλλά λιγότερο φιλική προς το χρήστη από τα ψηφιακά συστήματα. Περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του DVR για πρόσβαση στο δίκτυο, που συχνά απαιτεί προώθηση θύρας και δυναμική ρύθμιση DNS. Ορισμένα DVR προσφέρουν εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα για βασική απομακρυσμένη προβολή, αλλά οι δυνατότητες είναι περιορισμένες και θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη τα ζητήματα ασφάλειας και εύρους ζώνης. 

 

Ψηφιακά συστήματα CCTV

Τα ψηφιακά συστήματα CCTV, που συχνά αποκαλούνται συστήματα CCTV IP (Internet Protocol), είναι το σύγχρονο πρόσωπο της τεχνολογίας επιτήρησης. Τα συστήματα αυτά βασίζονται στην ψηφιακή τεχνολογία για τη σύλληψη, τη μετάδοση και την καταγραφή βίντεο.

Είναι γνωστά για την εξαιρετική ποιότητα του βίντεο, την απλοποιημένη εγκατάσταση με τη χρήση καλωδίων Ethernet τόσο για τα δεδομένα όσο και για την τροφοδοσία, την ευκολία επέκτασης και τα δροσερά χαρακτηριστικά, όπως η απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω smartphones, tablet ή υπολογιστών.

Τα ψηφιακά συστήματα CCTV αποθηκεύουν το βίντεο σε ψηφιακή μορφή, πράγμα που σημαίνει αποτελεσματική συμπίεση των βίντεο που οδηγεί σε μεγαλύτερες δυνατότητες αποθήκευσης και ευέλικτες επιλογές ανάκτησης με τη χρήση συσκευών που ονομάζονται δικτυακοί καταγραφείς βίντεο (NVR). Με λίγα λόγια, είναι ευέλικτα και προσφέρουν εντυπωσιακές επιδόσεις σε σύγκριση με τα παλαιότερα αναλογικά συστήματα CCTV.

 

How to Connect a DVR & NVR to the Internet & Set Them Up for Remote Viewing - Reolink Blog

 

Χαρακτηριστικά των ψηφιακών συστημάτων:

1. Ποιότητα Βίντεο

Οι ψηφιακές κάμερες προσφέρουν βίντεο υψηλής ανάλυσης, συχνά σε υψηλή ευκρίνεια (HD) ή ακόμη και 4K. Οι εικόνα είναι πιο ευκρινής από τα αναλογικά συστήματα, διευκολύνοντας τον εντοπισμό λεπτομερειών και αντικειμένων εντός του καρέ.

 

2. Καλωδίωση:

Τα ψηφιακά συστήματα χρησιμοποιούν τυποποιημένα καλώδια Ethernet τόσο για τη μετάδοση δεδομένων όσο και για την τροφοδοσία. Αυτό απλοποιεί την εγκατάσταση, μειώνει την ακαταστασία και μπορεί να εξοικονομήσει εργατικό κόστος.

 

3. Επεκτασιμότητα:

Η επέκταση ενός ψηφιακού συστήματος CCTV είναι πιο απλή. Μπορείτε να προσθέσετε κάμερες στο δίκτυό σας χωρίς την ανάγκη εκτεταμένης επανασύνδεσης ή αναβάθμισης υλικού.

 

4. Αποθήκευση:

Τα ψηφιακά συστήματα αποθηκεύουν βίντεο σε ψηφιακή μορφή, η οποία επιτρέπει πιο αποτελεσματική συμπίεση και αποθήκευση. Για τη διαχείριση και την αποθήκευση του υλικού χρησιμοποιούνται δικτυακοί καταγραφείς βίντεο (NVR), οι οποίοι προσφέρουν μεγαλύτερη χωρητικότητα αποθήκευσης και ευέλικτες επιλογές ανάκτησης.

 

5. Απομακρυσμένη πρόσβαση:

Τα ψηφιακά συστήματα CCTV υπερέχουν σε χαρακτηριστικά απομακρυσμένης πρόσβασης, καθώς είναι ειδικά κατασκευασμένα για εύκολη πρόσβαση μέσω smartphones, tablet ή υπολογιστών. Αυτό επιτρέπει την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και την εύκολη ανάκτηση των καταγραφών από οποιαδήποτε τοποθεσία με μόνη προϋπόθεση τη σύνδεση στο διαδίκτυο.

 

Comparison Between Analog Cameras and IP Cameras

 

όταν πρόκειται για νεόδμητες οικοδομές

ενημερωθείτε  από τον νόμιμο εγκαταστάτη σας, για την παροχή των καλωδίων.

 

Κάμερες Αναλογικές ή ψηφιακές …ποιές οι διαφορές;
Translate