Εκρηκτική αύξηση των ληστειών σε σπίτια δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας, καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2012 είχαμε 604 ληστείες σε σπίτια, έναντι 397 το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Οι κακοποιοί πλέον δείχνουν προτίμηση στα σπίτια των απλών πολιτών, καθώς τα αυξημένα μέτρα προστασίας σε τράπεζες και χρηματαποστολές τους αποθαρρύνουν. Για δραματική αύξηση της εγκληματικότητας, την περίοδο του καλοκαιριού, κάνουν λόγο οι κάτοικοι του Μαρκόπουλου Αττικής στο ρεπορτάζ του MEGA.

Πρωτοφανή αύξηση και στις ανθρωποκτονίες με κίνητρο τη ληστεία και στις επιθέσεις με στόχο σπίτια δείχνουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας για το πρώτο εξάμηνο του 2012 που ανακοινώθηκαν χθες από την Ελληνική Αστυνομία.

Οι ένοπλες εισβολές σε οικίες στην Αττική σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2011, καθώς καταγράφηκαν 401 ληστείες έναντι των 254 πέρυσι.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας εκτιμούν ότι μέρος της ραγδαίας διόγκωσης αυτών των εγκλημάτων οφείλεται στο ότι πολλοί πολίτες πήραν τα χρήματά τους από τις τράπεζες φοβούμενοι τη χρεοκοπία και τα αποθήκευσαν στο σπίτι τους, γεγονός που γνώριζαν συμμορίες και σεσημασμένοι κακοποιοί.

Αύξηση κατά 40% σημείωσαν οι δολοφονίες με κίνητρο τη ληστεία σε όλη την επικράτεια. Ειδικότερα, από 16 που είχαν σημειωθεί το 2011 φέτος έχουν ήδη φτάσει τους πρώτους έξι μήνες τις 24. Πολλές από τις τραγικές ανθρωποκτονίες έγιναν για μόλις λίγα ευρώ, για μία σύνταξη ή ένα κινητό τηλέφωνο και λίγα χρυσαφικά.

Σημαντική διόγκωση παρουσιάζουν, επίσης, οι κλοπές-διαρρήξεις με στόχο οικίες, ιερούς ναούς και άτομα που χρησιμοποιούν μέσα συγκοινωνίας. Μέχρι στιγμής το 2012 σε όλη την Ελλάδα έχουν γίνει 1.457 περισσότερες κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες (13.832 έναντι 12.375), 71 περισσότερες σε μέσα συγκοινωνίας (1.488 έναντι 1.417) και 78 περισσότερες σε ιερούς ναούς (350 έναντι 274).

Αύξηση εγκληματικότητας
Translate